Om mindfulness

Hvad er Mindfulness?

Ordet Mindfulness kan oversættes til Bevidst Nærvær. Det handler om at være fuld tilstede i nuet. Om at være nærværende med det der er af følelser og kropsfornemmelser. Og at være tilstede i nuet uden forstyrrende tanker om fortid eller fremtid.

Vi tænker alle ca 190.000 tanker i løbet af en dag (16 timer vågen) og vi er alle, mere eller mindre bevidste, styret af vore tanker. Tanker som er unyttige og ofte har negative undertoner, og som rykker opmærksomheden væk fra nuet, og det vi befinder os midt i. Samværet med børn eller familie/venner, arbejdsopgaver, og selv stunder der skulle være til afslapning, oplever vi ikke fuldt ud , fordi vi tænker på noget andet.

Vi er fødte med en indre potientiale til at være bevidst nærværende. Bare tænk på det lille barn, der kan sidde i lang tid og betragte en lego klods den ene dag, for igen næste dag at betragte den igen, som om det var første gang det så den. Samtidig dømmer det lille barn ikke lego klodsen som pæn/grim, for stor/lille. Det betragter og undersøger bare nysgerigt. Det er hele essensen af at være bevidst nærværende, at betragte og undersøge nysgerigt uden at dømme eller bedømme.

Som vi vokser op, bliver vores hjerne dog optaget af noget andet end det at være til stede i nuet. Vi reflekterer over fortiden, vi planlægger, eller bekymrer os om fremtiden. Vi bruger rigtig meget tankevirksomhed på at undgå besvær og ubehagelige følelser, som egentlig er en del af livet og det at være menneske. Og ofte bliver denne tankevirksomhed til en sur indre kritiker der konstant dømmer os selv eller andre.

Gennem simple meditations øvelser opnås en tilstand af mindfulness, hvor du bliver opmærksom på, hvor magtfulde disse tanker er, og hvordan de nemt fører dig ind i en negativ spiral, der kan føre til stress og depression. Du blive bedre til at være med dem, og med alt det du er, på en ikke dømmende måde. Derved kan du atter vende opmærksomheden imod det, som situationen kræver. Du opnår et større nærvær, og vil opleve, at du er til stede i nuet på en helt ny måde.

Mindfulness er en tilstand vi ønsker at opnå, lige som løberen ønsker at gennemføre et maraton. Der ligger intensiv træning forud for at opnå det vi ønsker. Løberen lægger et program som skal følges. Programmet består af løbetræning af forskellig form og længde som gradvis øges. Programmet er individuelt fra løber til løber.

For at opnå en tilstand af mindfulness, skal der også trænes. Her består træningen af forskellige meditationsøvelser.

Åndedrætsøvelser, Kropsscanning, Opmærksomhedsøvelser, Bevægelsesøvelser og Nærværsøvelser.

I løbet af et kursus guider jeg dig igennem de forskellige øvelser, spejler og reflekterer på de besværligheder du møder, og nænsomt motiverer jeg dig til at være vedholdende i din træning. Derved giver jeg dig muligheden for en hel ny måde at være tilstede i dit liv på.

Du vil opleve, at du får mere mental energi og overskud, at du får et større fokus, et klarere overblik og øget koncentration.

Se det som at jeg sår et frø. Giver dig redskaberne til at få den til at slå rødder, gro og vokse sig stor og kraftig. Men det er dig der gør arbejdet. Dig der vander, gøder og pusler om den plante, der gror frem. Så det derved bliver din helt unikke plante. Da det jo er dit helt unikke liv og kun dig der lever det.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os