Mindfulness kurser

Målgruppe

  • Kurset henvender sig til alle uanset baggrund og livssituation.
  • Det er for dig der ønsker dig mere nærvær i din dagligdag, både arbejdsmæssigt og privat.
  • Det er for dig der ønsker mere mental energi og overskud, og som har brug for større fokus, et klarere overblik og øget koncentration.
  • Du opnår med kurset en højere livskvalitet med øget indre ro, hvor du får reduceret dit stressniveau, får større selvindsigt og du får skabt bevidsthed om egne tankemønstre
  • Undervisningen er tilrettelagt som dialogbaseret undervisning. Der undervises vekselvis mellem teori og praktiske øvelser. Hvert modul er af 2 1/2 times varighed, hvori der er indlagt en pause på 20 min.

Modul 1 – 2: jeg lærer jer grundlæggende om meditation, gennemgår grundholdningerne i mindfulness. Vi laver basismeditationer, som åndedrætsøvelser og kropsscanning.

Modul 3 – 4: Jeg lærer jer om nærvær og om at være tilstede i nuet, og hvad der forhindrer jer i det. Vi laver små yogaøvelser, og vi fortsætter med åndedrætsøvelser og kropsscanning.

Modul 5 – 6: I lærer om mindfulness og sundhed -herunder stress. Hvad stress gør ved kroppen: Og hvordan mindfulness kan afhjælpe og forebygge mod stress. Der udbygges fortsat på meditationsøvelserne.

Modul 7 – 8: Alt efter hvor langt I hver især er nået med jeres egenpraksis hjemme, bygger jeg videre på teorien i mindfulness og udbygger meditationsøvelserne så de passer til alle i gruppen.

Der skal tages forbehold for ændringer, idet programmet bliver endeligt udformet efter hvordan gruppen er sammensat, og hvilke besværligheder de forskellige gruppemedlemmer oplever.

Mindfulness kræver praksis

I løbet af modulerne opbygges den dynamik der med fælles refleksioner bidrager til at udvikle din egen forståelse og læring. Mindfulness læres bedst gennem praktisk indsigt og erfaring, og det fulde udbytte opnås, når du som deltager er indstillet på dagligt at afprøve og integrere mindfulness øvelserne i dit liv og hverdag.

Jeg anbefaler derfor

  • At du i løbet af de 8 uger praktiserer mindfulness øvelser hver dag helst 20-25 min.
  • At du er indstillet på at forholde dig til dig selv og dit arbejde/øvrige liv
  • At du som deltager er villig til at dele dine erfaringer med de andre i gruppen.
  • At du bidrager til sparring og refleksion i forhold til teori og praktiske øvelser.
  • Kurset er ikke en direkte behandling mod stress og depression. Og er du midt i en klinisk depression, bør du først behandles for denne, inden du påbegynder et kursus.

Men kurset er effektiv til forebyggelse af både stress og depression, herunder også tilbagefaldsforebyggende.

Har du spørgsmål til kurset er du velkommen til at kontakte mig på

tlf: 28152500
mail: ninahvestergaard@gmail.com

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os